Passie voor honden

Wat is dit?

Wil je sportief bezig zijn met je hond, is dogfrisbee een leuke sport die zorgt voor veel plezier voor baas en hond. Het creëert een zeer goede relatie tussen baas en hond, bovendien komt het baasje tegemoet aan de behoeften van de hond. Iedere hond heeft jachtdrift geërfd van zijn voorvaderen, de een wat meer dan de ander. Door te leren gooien met een frisbee en de hond hier achteraan te laten gaan zal de hond minder geneigd zijn om een fietser of jogger, of nog erger een auto, als een konijntje te zien en zal hij dus mooi bij het baasje blijven.

Om de sport te kunnen beoefenen zal het baasje eerst leren hoe die frisbee gegooid moet worden. Dit om vooral blessures te voorkomen bij de hond. Gooi je namelijk niet goed dan kan de hond verkeerd op zijn poten terecht komen met alle gevolgen van dien. Ook de timing van het gooien en het vertrek van de hond is zeer belangrijk, evenals rekening houden met de wind.

Er zijn drie spelsoorten bij dogfrisbee

  • Freestyle dogfrisbee waarbij het baasje op zelf gekozen muziek samen met zijn hond een prachtige show neerzet. De baas dient goed en gevarieerd te gooien en de hond kan daarbij allerlei kunstjes laten zien. En dit alles in 2 minuten.
  • Mini distance is een onderdeel wat 1 minuut duurt waarbij je de frisbee zo vaak mogelijk gooit en de hond hem steeds opvangt en terug brengt. Het terrein is 50 meter lang en 20 meter breed, onderverdeeld in vakken van 10 meter. Er dienen zoveel mogelijk punten verdiend te worden.
  • Long distance: de bedoeling dat men met drie worpen de frisbee zo ver mogelijk gooit en de hond hem ook opvangt. Er is hierbij geen tijdslimiet.

Go4Dogs Media