Passie voor honden

Welke hond past bij mij / ons gezin

Een auto kunt u kopen, maar het is zeker zo belangrijk dat u ook goed leert rijden. Indien u dit achterwege laat, zal hij snel vol deuken en krassen zitten, en beleeft u er waarschijnlijk maar weinig plezier aan. Het kan zelfs gevaarlijk zijn!

Nu terug naar onze hondjes: De meeste mensen kopen impulsief een hond omdat zij een ras mooi vinden. Toch zou men zich het beste afvragen of de eigenschappen van het gekozen ras wel bij uw karakter en levensstijl passen. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Bij het maken van de juiste keuze kunnen wij u van dienst zijn.

Voorbeeld: Een Jack Russell wordt heel vaak gekocht omdat hij er schattig en guitig uitziet en vooral ook om zijn klein formaat. Het is echter belangrijk te weten dat hij gefokt is om ongedierte te verdelgen en daarvoor een enorme moed en doorzetting nodig heeft. Het is feitelijk een grote hond in een klein lichaam en beslist geen schoothondje. Als u dus een schoothondje wilt zal deze verwachting niet uitkomen en een teleurstelling zijn. Het mooie is er dan gauw vanaf met alle gevolgen van dien.

Go4Dogs Media