Passie voor honden

nieuwsberichen

The Association of Pet Dog Trainers (APDT)

Sinds kort is Jeanneke aangesloten bij de APDT. Bene trainers. Dit betekent: The association of pet dog trainers. Je kunt lid worden van deze organisatie als je voldoet aan de strenge gedragscontrole. Deze organisatie laat alleen trainers toe die op een positieve diervriendelijke manier met honden omgaan en alleen positieve methodes gebruikt om de hond iets te leren, ook moet men zich als trainer steeds bijscholen en je kennis op peil houden. Jeanneke heeft een test moeten doen en is geslaagd.

Het is goed dat er zulke organisaties bestaan en zij hoopt dat er steeds meer trainers zullen komen die op een diervriendelijke manier les gaan geven. Hopelijk zal het trekken en sleuren, de stroombanden, het gooien met flesjes gevuld met steentjes enz… tot het verleden gaan horen. Het wordt hoog tijd dat wij begrijpen dat je met pijn doen en het onderdrukken van de hond op het verkeerde spoor zitten. De hond is geen robot maar een fantastisch dier met gevoel.

Laat een reactie achter

Go4Dogs Media