Passie voor honden

nieuwsberichen

Angst bij honden

Veel honden zijn bang voor vuurwerk en of onweer. Bijna is het weer zo ver en wordt het nieuwe jaar knallend gevierd. Om onze honden daarop voor te bereiden is het goed nu al te starten met gewenning. U kunt een CD kopen alleen met vuurwerk geluiden. Wanneer u deze Cd opzet doet u dit op een geluidsniveau zetten waar uw hond nog net niet bang van wordt. Tegelijkertijd met het opzetten van de CD gaat u iets leuks doen met de hond. Reageert de hond helemaal niet meer op het geluid dan kunt u het iets harder zetten. Iedere keer doet u iets leuks met hem. Zo gaat u iedere keer een stapje verder en bouwt u het langzaam op totdat de hond helemaal niet meer reageert op het harde geluid.

Bang van onweer?

U kunt uw hond nog ondersteunen met bachbloesem en of de D.A.P. verstuiver of halsband. Bachbloesem werkt op de emoties van de hond en de D.A.P. verstuiver of halsband geeft een geur af die de hond rustiger maakt. Deze geur doet de hond associëren met de geur die de moeder bij zich had toen de hond pas geboren was.

Wanneer de hond toch bang is biedt hem de veiligheid die hij nodig heeft. Pak hem lekker op uw schoot of laat hem naast u zitten zodat hij zich niet alleen hoeft te voelen. U bent er voor hem te beschermen, geef hem dat ook daar heeft hij recht op.

Laat een reactie achter

Go4Dogs Media